Outplacement

Outplacement vindt meestal plaats onder vervelende omstandigheden. Het gaat niet meer goed op het werk, er spelen persoonlijke omstandigheden en soms is er een conflict waar je samen niet meer uit komt. Heel vervelend, voor zowel werknemer als voor de werkgever. Outplacement biedt echter ook een kans. Een kans om opnieuw te kijken naar wat je nu eigenlijk wilt en wie je bent en opnieuw keuzes te maken. Helder en Verder helpt je bij het zoeken van nieuwe mogelijkheden.

Werknemer
Je werkgever heeft laten weten dat je baan ophoudt, jij wilt zelf stoppen met het werk dat je doet, of misschien wil jij graag iets heel anders. Waar begin je dan? Wat wil je eigenlijk? Hoe pak je dit aan? Tijdens een outplacementtraject ga je op zoek naar jezelf, waar je goed in bent en waar jij blij van wordt. Wanner je dit weet ben je natuurlijk nog niet klaar. Het gaat er uiteindelijk om dat je gaat doen wat je wilt. Dit kan gaan om een nieuwe baan, een bestaan als ondernemer of misschien wel iets heel anders. Helder en Verder begeleidt je bij het gehele traject. Wil je meer lezen over hoe het werkt? Lees dan hieronder verder bij “Outplacement Individueel”.

Werkgever
Je wilt het beste voor je organisatie en het beste voor je medewerker(s). Wanneer een medewerker noodgedwongen je organisatie moet verlaten, is dat ook voor jou als werkgever niet prettig. Je kunt of wilt niet meer samenwerken met een medewerker. Tegelijkertijd wil je dat deze medewerker goed terecht komt. Je gunt hem of haar een nieuwe kans en een mooie toekomst. Helder en Verder gaat samen met je medewerker op zoek naar een nieuw perspectief. Hieronder kun je lezen hoe dit te werk gaat. Naast individuele begeleiding verzorgt Helder en Verder ook groepstrajecten.

Hoe werkt het?

Outplacement Individueel
We starten altijd met zelfinzicht. Wie ben je nu eigenlijk? Waar ben je goed in? Wat zijn je persoonlijke drijfveren en je voorkeuren? Ontdekken wie je bent gaat over je loopbaan, maar ook over jou persoonlijk. Je kunt je loopbaan immers niet scheiden van wie jij bent. Dat is de basis van waaruit je keuzes kunt maken. Wanneer je dit goed in kaart hebt gebracht ben je klaar om de arbeidsmarkt te verkennen. Naast het opstellen van een sterk c.v., het werken aan goede motivatiebrieven en het oefenen van een overtuigend sollicitatiegesprek, werken we aan het vergroten van je netwerk. De meest effectieve weg naar een nieuwe baan!

Outplacement groep
Helder en Verder biedt ook groepsoutplacement aan. Het voordeel hiervan is dat de kosten laag blijven. Het voordeel voor je medewerkers is dat zij van en met elkaar kunnen leren. Bij groepsoutplacement kan Helder en Verder, naast persoonlijke gesprekken, diverse gemeenschappelijke workshops verzorgen, zoals een workshop gericht op het schrijven van een onderscheidend c.v. en een doeltreffende brief, het voeren van een effectief sollicitatiegesprek of het ontdekken van kwaliteiten en valkuilen.

Meer weten?
Outplacement is altijd maatwerk. Afhankelijk van je wensen en de wensen, achtergrond en mogelijkheden van medewerker(s) wordt een plan van aanpak gemaakt. Helder en Verder licht graag de mogelijkheden van outplacement binnen je organisatie toe. Contact.