Iedereen heeft wel een droom of een bijzondere wens. Gelukkig zijn er heel veel mensen die het voor elkaar krijgen deze droom uit te laten komen. Sommige dromen zijn echter wat lastiger te realiseren. Hoe komt dit nou? En belangrijker: wat kun je er aan doen om te zorgen dat jouw dromen geen bedrog zijn?

1)     Kies een wens of droom die bij jou past

Hoeveel mensen willen stoppen met roken, maar doen dit uiteindelijk niet? Hoeveel mensen nemen zich voor om een dieet te gaan volgen, maar haken na twee weken volledig af? Als dit gebeurt kun je je afvragen in hoeverre je deze wens echt graag wil verwezenlijken. Heel vaak is er sprake van een besluit dat je met je verstand genomen hebt, waarbij het gevoel niet meedoet Of je wil wel het resultaat, maar niet de inspanning die er bij hoort.

2)     Zorg voor een uitgesproken wens

Een wens is erg kwetsbaar. Zeker als het iets is dat helemaal nieuw is, of als het erg afwijkt van wat je eerder gedaan hebt. Als je zelf je wens nog niet goed in beeld hebt, is het aan te raden je wens eerst voor jezelf goed duidelijk te krijgen. Uit je wens alleen bij mensen die positief kritisch met je mee willen en kunnen denken. Pas als je wens echt concreet is, kun je de feedback (of vaak kritiek) van andere mensen wel aan. Dit kun je dan meenemen om je plan nog beter te maken.

3)     Zorg voor een haalbare wens

Het is niet haalbaar en reeël om in drie weken 12 kilo kwijt te raken of om binnen twee weken je volledig om te scholen. Als dromen niet realistisch zijn, kunnen ze ook niet worden gerealiseerd. Je zult al gauw terugvallen in oude patronen. Denk dus goed na over de mogelijkheden en onmogelijkheden van je wens en zorg dat deze haalbaar is.

4)     Maak je wens bereikbaar door doelen dichterbij te halen

Wensen zijn lastig te realiseren als de weg er naar toe te lang is. Dit verlamt je en maakt dat er uiteindelijk niets uit je handen komt. Dit kun je gemakkelijk opvangen door tussentijdse doelen te bepalen. Wanneer je kleinere stappen maakt, is de afstand te overbruggen en komt beetje bij beetje je einddoel in zicht.

5)     Je hoeft het niet alleen te doen

Tijdens het realiseren van je wens of droom zul je moeilijke momenten hebben. Zorg er daarom voor dat je er niet helemaal alleen voor staat. Bedenk vooraf wie je kan helpen bij het realiseren van je droom en bedenk vooraf welke hulp je nodig hebt als je het even niet meer ziet zitten. Van nature zijn mensen blij als ze kunnen helpen. Maak daar gebruik van.

6)     Geniet van het resultaat!

Als je je wens of droom hebt waargemaakt, is het tijd om te genieten. Voordat je verder gaat met het realiseren van een volgende wens, mag je niet vergeten te ontspannen en tevreden te zijn. Pas dan ben je klaar om een volgende stap te zetten.

 

Heel veel succes bij het realiseren van jouw droom.

Hulp nodig bij deze stappen?

www.helderenverder.nl

info@helderenverder.nl

06 – 123 77 162

afbeelding onder recht 5