hand open

Een open handpalm geeft vertrouwen. Je hebt immers niets te verbergen!

Overtuigend communiceren begint met de vraag hoe je over wilt komen. Wil je open en toegankelijk zijn? Of wil je juist laten zien dat jij de baas bent?

Als je open en zelfbewust over wilt komen, kun je het beste met je handpalmen naar boven, met open handen, praten. Dit nodigt de ander uit te spreken en geeft aan dat je niets te verbergen hebt.

Dit is ontstaan in vroegere tijden. Toen wapens verstopt werden bij de pols. Het laten zien van je polsen was dan ook het teken dat je te vertrouwen was.

Wanneer de bovenkant van je  hand zichtbaar is, is dit een een teken van dominantie.

Als je een groep stil wilt krijgen of als je wilt dat mensen naar je luisteren, kun je beter je handpalmen naar beneden houden. Dit is teken van dominantie.

Met je vinger wijzen is een minder goed idee. Een wijzende vinger komt agressief over. Je voelt je al gauw negatief aangesproken. Het straalt autoriteit uit, maar roept vaak ook weerstand op.

Als je iets wilt aanwijzen of iemand wilt uitnodigen om te spreken, kun je dit prima doen door met een open handpalm te wijzen. Dit geeft vertrouwen en niemand voelt zich “aangevallen”.

Een uitstekende manier om zelfverzekerd en krachtig over te komen is doen alsof je een bal vasthoudt.

Steve Jobs gebruikte dit veel in zijn presentaties. steve jobs

Uiteindelijk geldt voor lichaamstaal dat wat je van binnen voelt aan de buitenkant te zien is. Als je je zelfverzekerd voelt, komt het ook zo over. Soms helpt het om een paar eenvoudige tips te volgen zodat je nog krachtiger overkomt. Voor mensen die aan tips niet genoeg hebben, is lichaamstaalcoaching een goede optie.

Wil je weten hoe jij met meer overtuigingskracht kunt presenteren?  Helder en Verder verzorgt coaching waarin je ontdekt hoe je non-verbaal overkomt en wat je kunt doen om jezelf nog sterker te presenteren. Meer weten?

www.helderenverder.nl

info@helderenverder.nl

06 – 123 77 162